Order Related


Q1) What are the shipping charges?

Ans: Shipping charges are automatically calculated before submitting your payment information. For this, add items to your cart and proceed to the check-out page, where you will be given the shipping methods that you can choose according to your convenience

Q2) When will my order be shipped?

Ans: Our standard delivery service takes around within 2-3 working days after dispatch and up to five days to remote areas of Wales and Cornwall, and Scotland. Our next-day delivery services may be obtainable under certain conditions. Please feel free to contact us for further information.

Q3) How can I change/cancel my order?

Ans: All the orders are dispatched daily during peak season. However, to change or cancel an order, it is recommended to reach us as soon as possible using our customer helpline no or to mail us at (email address). It should be considered that all the orders can only be canceled or altered before they are dispatched. Once orders have left, we will be unable to make any changes or cancel any order. Cancellation may even be subject to a cancellation fee if already dispatched.

Q4) Has my order been dispatched/How to track my order?

Ans: After dispatching your order, our representative will call or email you to confirm your order shipment and to make sure you are at the safest place while receiving your order. To track your order, kindly call helpline no, with your order reference, and we will be happy to assist you with your order details.

Q5) I received the wrong product, what shall I do?

Ans: Any claims made regarding wrong products must be made in writing within three days of purchasing; and submitted via post or to this email address (email id) mentioning your consignment no and what you asked for. In such cases, replacement is made with an item of equal or greater value.

Q6) How do I return my product?

Ans: If you are not happy with your purchase and want to return the product, then we offer you free 30 days return policy, under which you can return any product under 30 days of the purchase. The store, however, will not be liable to pay the shipping charges for the return goods.

Q7) One of my fireworks is damaged, what should I do?

Ans: In the event of receiving damaged or faulty goods, please take photographs and notify us on our customer support no (number) or via email at (email) immediately. Upon your call, we will arrange a refund or replacement of the relevant product as soon as possible.

Fireworks Related


Q1) What is the minimum age requirement to purchase fireworks?

Ans: In compliance with the U.K law, no individual younger than the age of 18 is allowed to purchase fireworks. We at Shayki's, being law-abiding citizens, works accordingly to the law. So, if you are below 18 years and legally not allowed to purchase, we would request you to don't order kindly.

Q2) When am I allowed to set off my fireworks?

Ans: Though you are allowed to purchase fireworks all around the year, there are certain times in the day/week when you can set off them. According to U.K law, you are allowed to set off fireworks from 7 am – 11 pm. However, this timeframe could be extended on big days like November 5th, Chinese New Year, Diwali, and New Year's eve until midnight or 1 am.

Q3) Can I set off fireworks in a Park?

Ans: Certainly not! According to the laws of the U.K, you must now set off or throw fireworks on the street or any other public places. You must have the permission of the landowner to use fireworks within their premises. Also, you are only allowed to buy pyrotechnic goods from a licensed seller for private use.

Q4) Can I Do Fireworks in my Backyard?

Ans: Sure, you can! According to the law, you must have the approval and permission of the landowner to set off fireworks. In this case, you are the landowner, and of course, you can do whatever you want to as long as it's not harming your neighbors in any mean. Also, make sure to buy garden-friendly fireworks to avoid any unfortunate event.

Q5) How much fireworks cost in the U.K?

Ans: The price of the fireworks depends on their size, type, and intensity. They can typically range from as low as £1.00 to a whopping amount of £1,999,00 for a massive firework show. Typically, all the firework prices depend on their duration, intensity, amount of firework shots, and sometimes on how innovative or unique they are.

Q6) Is it legal to make your own fireworks?

Ans: No, it's not. According to the U.K explosive regulation law 2014, no individual may be allowed to manufacture explosives unless they acquire a license for the purpose. Also, the person needs to comply with the laws and regulations of that license in order to create explosives or fireworks.

Q7) How should I store my fireworks once I receive them?

Ans: Your fireworks will be delivered to you securely packaged in boxes. However, it is suggested for you to check your order thoroughly and, after checking, put them back into their secured boxes if not in use. Also, keep your fireworks in a safe place away from fire, or water such as a garage or an attic.